I samarbete med

Om

Historia

Granen är en förskola som består av en avdelning beläget på Barrskogsvägen 8 i Karlskoga. Hösten 1998 blev vi en I Ur och Skur förskola vilket innebär att vi jobbar enligt Friluftsfrämjandets I Ur och Skur pedagogik.

Lokalen

Vi hyr lokalerna av Karlskoga kommun. Det innebär att det är kommunen som har ansvar för underhåll och reparationer på fastigheten.
Det är ett enplanshus som är väl anpassat för förskoleverksamhet. Förutom rummen som barnen håller till i har huset personalutrymmen och ett komplett kök.

Maten

Vi har ett eget kök här på Granen där all mat lagas från grunden av en utbildad kock. Att laga mat på plats gör att maten inte behöver varmhållas. Smak, konsistens och viktiga näringsämnen bibehålls. Dessutom blir det mindre svinn, lagom mängd lagas och serveras direkt. Varorna vi använder är i största mån ekologiska, närproducerade råvaror, svenskt KRAV-märkt kött samt KRAV- märkt och MSC – märkt fisk. Vi försöker att äta vegetariskt minst en gång i veckan.

Vindskyddet

Granen har ett vindskydd i närheten av Aggerudsspåret som vi nyttjar, oftast i samband med de friluftsaktiviteter som bedrivs. Ibland äter man i vindskyddet, andra gånger kanske man tar en frukt eller fikar lite.